čtvrtek 20. října 2011

Podzimní kompot

Venku mrzne jako když praští, a tak není nad to, uvařit si něco dobrého a teplého. Svařák, grog a punče prozatím stranou, toto veselé období nás teprve čeká. Jabka a hrušky rostou jak hóby po dešti, tak si uvaříme kompot ;)

Co je třeba:

Jabka a hrušky (kolik je libo)
rybíz
citrón
celou skořici a hřebíček
vanilínový cukr
obyčejný cukr

Jak na to: 
Jabka a hrušky oloupejte, nakrájejte na půlměsíčky a dejte do hrnce. Zalejte je vodou tak, aby byly pořádně potopené. Přidejte vanilínový i obyč cukr, skořici (cca 2), hřebíček (cca 5), šťávu z půlky citrónu a trošku nastrouhané citronové kůry. Vše přiveďte k varu. Jakmile bude kompot hezky pobublávat, přihoďte do hrnce rybíz (klíďo mražený). Povařte ovoce do změknutí a tradáá, kompot je hotov. Nalejte jej do misek a užijte si konzumaci ;) Šmakózní!






Pár fotek pro představu, dobrou chuť ;)

Žádné komentáře:

Okomentovat