Co je třeba:
Jabka a hrušky (kolik je libo)
rybíz
citrón
celou skořici a hřebíček
vanilínový cukr
obyčejný cukr
Jak na to:
Jabka a hrušky oloupejte, nakrájejte na půlměsíčky a dejte do hrnce. Zalejte je vodou tak, aby byly pořádně potopené. Přidejte vanilínový i obyč cukr, skořici (cca 2), hřebíček (cca 5), šťávu z půlky citrónu a trošku nastrouhané citronové kůry. Vše přiveďte k varu. Jakmile bude kompot hezky pobublávat, přihoďte do hrnce rybíz (klíďo mražený). Povařte ovoce do změknutí a tradáá, kompot je hotov. Nalejte jej do misek a užijte si konzumaci ;) Šmakózní!
Pár fotek pro představu, dobrou chuť ;)
Žádné komentáře:
Okomentovat